Traangoot opvullen: wanneer en waarom is dit nodig?

Zijn vermoeide ogen, wallen en donkere kringen onder je ogen een bekend probleem? Dan ben je niet alleen! Deze klachten worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder verstopte traankanalen en volumeverlies in de traangoten. Een veelgebruikte oplossing is het opvullen van de traangoot. In deze blog vertellen we je alles over wat traangoot opvulling inhoudt, wanneer het nodig is en welke resultaten je kunt verwachten.

Wat houdt traangoot opvulling in?

Vrij vertaald betekent het ‘bedekken van de traanrij’. Het proces bestaat doorgaans uit het opsporen van het punt waar de donkere kringen ontstaan en het injecteren van een fillermiddel op die plek. Hierdoor wordt het volume verhoogd, waardoor donkere kringen worden verminderd en er een frisser en jonger uiterlijk ontstaat. 

Wanneer is een traangoot opvulling nodig?

Dit is afhankelijk van de oorzaak van de donkere kringen. Wanneer verstopte traankanalen de boosdoener zijn, heeft traangoot opvulling geen effect. Als het verlies van volume de oorzaak is van de donkere kringen, dan kan traangoot opvulling een effectieve oplossing zijn voor jou. Het is wel belangrijk om dit te laten controleren door een arts. 

Waarom kiezen mensen voor een traangoot opvulling?

Bij veel mensen nemen de diepe traangoten namelijk af naarmate ze ouder worden. Dit kan zorgen voor een vermoeide uitstraling, terwijl je je juist fris en fruitig voelt. Door het opvullen van de traangoot krijgt het gezicht een boost, waardoor je weer een stralende blik krijgt. Belangrijk om te weten is dat de resultaten van traangoot opvullen variëren per persoon. Het is dus mogelijk dat de resultaten bij de ene persoon duidelijker aanwezig zijn dan bij de ander.

Laat je behandelen door een ervaren specialist

Daarnaast is het belangrijk om je te laten behandelen door een ervaren specialist. Bij onervaren artsen kan het gebeuren dat er teveel fillermiddel wordt gebruikt, wat resulteert in een onnatuurlijke en ‘opgeblazen’ uitstraling. Ook kan het voorkomen dat fillermiddel in de traanbuis wordt geïnjecteerd, wat ernstige gevolgen kan hebben. Zorg er dus voor dat je altijd een ervaren arts kiest.

Al met al kan traangoot opvulling een uitstekende oplossing bieden voor vermoeide ogen en donkere kringen. Het is belangrijk om te onthouden dat het resultaat van de behandeling verschilt per persoon en dat het daarom van belang is om jezelf te informeren bij een ervaren specialist, met Yourface.nl als voorbeeld. Door het opvullen van de traangoten krijg je een gezicht dat bij je energieke geest past, en kun jij weer stralend voor de dag komen!