Een wenkbrauwtransplantatie, wat komt er bij kijken?

Wenkbrauwen zijn een belangrijk kenmerk van ons gezicht en kunnen ons uiterlijk aanzienlijk veranderen. Helaas zijn er talloze redenen waarom we misschien geen dichte wenkbrauwen hebben, zoals leeftijd, genetica, overmatig plukken of een ziekte die alopecia heet. Dit kan ons zelfvertrouwen beïnvloeden en ons onzeker maken over ons uiterlijk. Gelukkig is een wenkbrauwtransplantatie een oplossing om borstelige, vollere wenkbrauwen te krijgen. In deze blog gaan we dieper in op wat een wenkbrauwtransplantatie is, hoe het werkt, wat de voordelen en risico’s zijn en wat de kosten zijn.

Wat is een wenkbrauwtransplantatie?

Een wenkbrauwtransplantatie is een cosmetische ingreep waarbij haarzakjes (meestal vanuit de achterkant van het hoofd) worden geoogst en in de wenkbrauwen worden getransplanteerd. De haren die worden getransplanteerd, worden geplaatst op een manier die de natuurlijke vorm van de wenkbrauw nabootst en de dichtheid en textuur verbetert.

Hoe werkt het?

Een wenkbrauwtransplantatie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving, zodat de patiënt wakker en alert kan blijven tijdens de ingreep. De behandelend arts maakt kleine incisies in de huid waar de grafts (haarzakjes) geplaatst worden. De haarzakjes worden zorgvuldig geïmplanteerd met behulp van een naald of pincet. Het proces kan enkele uren duren, afhankelijk van de omvang van de transplantatie.

Voordelen en risico’s

Een belangrijk voordeel van een wenkbrauwtransplantatie is dat het een permanente oplossing biedt voor dunne wenkbrauwen. De getransplanteerde haren beginnen meestal binnen 3 tot 4 maanden na de behandeling te groeien en bereiken binnen een jaar hun volledige groei. Risico’s die gepaard gaan met de behandeling zijn onder meer infecties, bloeden en verdoofde huid, maar deze komen zelden voor. In sommige gevallen kan de patiënt last krijgen van schilferende huid en jeuk na de behandeling, maar dit verdwijnt doorgaans binnen enkele weken.

Wat zijn de kosten?

Een wenkbrauwtransplantatie kan behoorlijk duur zijn en de kosten variëren sterk afhankelijk van de kliniek en het land waar de behandeling wordt uitgevoerd. Gemiddeld betaalt u in Nederland tussen de €2.500 en €5.000 voor de ingreep. Een aantal factoren die de prijs beïnvloeden zijn onder andere de omvang van de transplantatie, de ervaring van de arts en het type techniek dat wordt gebruikt. Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs niet alles zegt over de kwaliteit van de behandeling, dus zorg ervoor dat u een gerenommeerde arts kiest met goede recensies en ervaring in de wenkbrauwtransplantatie.

Na de behandeling

Na de wenkbrauwtransplantatie kan uw wenkbrauw regio gezwollen en pijnlijk zijn. U moet voorzichtig zijn met het aanraken van uw wenkbrauwen en uw huid voorzichtig behandelen om ontstekingen en irritaties te voorkomen. Na ongeveer een week zullen de geïmplanteerde haren beginnen af te vallen, wat normaal is. U zult zien dat uw wenkbrauwen na ongeveer 3 tot 4 maanden beginnen te groeien en de volle uitstraling zullen krijgen.

Conclusie

Of u nu last heeft van dunne wenkbrauwen door genetica, leeftijd of alopecia, een wenkbrauwtransplantatie kan u helpen het uiterlijk te krijgen dat u wenst. Het is belangrijk om alle feiten te kennen en ervoor te zorgen dat u een gerenommeerde arts kiest die ervaring heeft met deze behandeling. De voordelen van een wenkbrauwtransplantatie wegen over het algemeen zwaar op tegen de risico’s, en patiënten kunnen meestal snel herstellen van de ingreep, zodat ze kunnen genieten van hun nieuwe wenkbrauwen. 

Bron: Medicalpoint