Waar moet je op letten bij het kopen van een infraroodpaneel?

Tegenwoordig kiezen meer en meer mensen voor verwarmingsmethoden die milieuvriendelijker en energiezuiniger zijn. Een daarvan is het gebruik van infraroodpanelen. Deze panelen hebben namelijk verschillende voordelen tegenover traditionele verwarmingssystemen. Maar wat zijn nu de aandachtspunten bij het kopen van een infraroodpaneel? In deze blogpost geven we jou een overzicht.

1. Type infraroodpaneel

Het eerste punt waarop je moet letten bij het kopen van een infraroodpaneel is het type. Er bestaan namelijk verschillende types infraroodpanelen, namelijk: carbon panelen, keramische panelen en kwarts panelen. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Carbon panelen zijn bijvoorbeeld het meeste energiezuinig, keramische panelen hebben dan weer een langere levensduur en kwarts panelen hebben een snellere opwarmtijd. Kijk dus goed welk type infraroodpaneel voldoet aan jouw eisen en wensen.

2. Vermogen

Een ander belangrijk aspect bij het kopen van een infraroodpaneel is het vermogen. Het vermogen bepaalt namelijk de warmteafgifte en kan variƫren tussen de 200 en 1000 Watt. Het is belangrijk om het vermogen af te stemmen op de grootte van de kamer waarin je het infraroodpaneel wilt hangen. Voor een kleine kamer volstaat een laag wattage, terwijl voor een grotere kamer een hoger wattage nodig is om de kamer voldoende te kunnen verwarmen.

3. Afmetingen en design

De afmetingen en het design van het infraroodpaneel zijn ook belangrijke factoren. Kijk goed naar de afmetingen om te voorkomen dat het paneel niet past op de muur waarop je het wilt hangen. Ook het design speelt een rol, omdat het infraroodpaneel nu eenmaal zichtbaar is in de kamer. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende designs beschikbaar die passen bij diverse interieurstijlen.

4. Plaatsing

Waar je het infraroodpaneel gaat plaatsen, is ook van groot belang. Het paneel moet namelijk op een goede plek hangen om effectief te kunnen verwarmen. Plaats het paneel daarom bijvoorbeeld op een plaats waar je veel tijd doorbrengt, zoals bij de zithoek of het bureau. De hoogte van het paneel speelt ook een rol. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het paneel hangt, hoe meer oppervlakte het kan verwarmen.

5. Prijs

Tot slot mag de prijs niet ontbreken bij de aandachtspunten bij het kopen van een infraroodpaneel. Infraroodpanelen zijn doorgaans niet goedkoop, maar op de lange termijn bespaar je wel flink op je energiekosten. Vergelijk de prijzen van verschillende modellen en merken en kijk daarbij ook naar bijbehorende garanties en service.

Infraroodpanelen zijn een energiezuinig en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Bij het kopen van een infraroodpaneel zijn er verschillende aspecten waarop je moet letten, zoals het type paneel, het vermogen, de afmetingen en het design, de plaatsing en uiteraard de prijs. Door op deze factoren te letten, kan je het infraroodpaneel kiezen dat het beste past bij jouw persoonlijke wensen en omstandigheden.

Bron: loptimize.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *