Uit je hoofd komen – tips

Heb je een beroep waarbij je veel na moet denken, dan kan het misschien lastig zijn om je hersenen na het werk weer uit te zetten. Ook kan het zo zijn dat je brein ├╝berhaupt erg actief is. Draaien jouw hersenen overuren en zou je liever wat meer uit je hoofd willen komen? Onderstaande tips helpen je een eindje op weg.

Doe aan mindfulness

Ben je al bekend met mindfulness? Mindfulness kan ervoor zorgen dat je weer meer in je gevoel komt, in plaats van in je hoofd. Je kunt dit bereiken door bijvoorbeeld yoga-oefeningen te gaan doen op een matje in je woonkamer, maar ook door te mediteren. Bovendien is wandelen of het doen van een creatieve activiteit ook vaak erg mindful.

Neem tijd voor jezelf

Soms heb je gewoon even een avondje voor jezelf nodig, om lekker te kunnen ontspannen. Pak een goed boek erbij, maak een voetenbadje voor jezelf en plof neer op de bank (of dit nu in je huis is, in de tuin of in je serre (bijvoorbeeld die van deze website). Zet een achtergrondmuziekje op en kom heerlijk tot rust. Zo dwing je jezelf om uit je hoofd te geraken en meer in het moment te leven.

Doe iets actiefs

Vind je het lastig om uit je hoofd te komen, dan kan het ondernemen van iets actiefs een uitkomst zijn. Op die manier word je gedwongen om even met iets anders (namelijk: je lichaam) bezig te zijn. Ook maak je daardoor allerlei geluksstofjes aan, waardoor het moeilijker wordt om veel (over negatieve dingen) na te denken. Het maakt niet zo uit welke actieve bezigheid je onderneemt; of het nu wandelen, fietsen of roeien is. Het gaat erom dat je je lichaam even een schop onder de kont geeft om zo je hoofd even op pauze te zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *