Hoe kan chiropractische zorg helpen tegen een hernia?

Een hernia is een aandoening waarbij het gelachtige centrum van een schijf scheurt door een scheur in de taaie buitenste laag. Dit kan pijn, gevoelloosheid en zwakte in het getroffen gebied veroorzaken. Het komt het meest voor in de onderrug, maar het kan ook voorkomen in de nek, schouders en benen. Een hernia ontstaat vaak als gevolg van leeftijdsgebonden slijtage van de tussenwervelschijven of door een blessure. Chiropractische zorg is een vorm van alternatieve geneeskunde die zich richt op diagnose, behandeling en preventie van mechanische aandoeningen van het bewegingsapparaat, in het bijzonder de wervelkolom. Hieronder wordt meer informatie verteld over chiropractie tegen hernia.

Hoe werkt het?

De theorie achter chiropractische zorg voor een hernia is dat door het uitlijnen van de wervelkolom en het corrigeren van subluxaties (verkeerde uitlijningen), de druk op de schijven en zenuwen wordt weggenomen. Dit verlicht de pijn en bevordert de genezing. Een chiropractor gebruikt zijn of haar handen om de wervelkolom in lijn te brengen. Hij of zij kan ook instrumenten gebruiken om aanpassingen uit te voeren. Sommige mensen vinden al verlichting na één behandeling, terwijl anderen over een periode van weken of maanden meerdere behandelingen nodig hebben. Chiropractische zorg wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het wordt uitgevoerd door een opgeleide professional.

Is het effectief?

Er is niet veel wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van chiropractische zorg voor een hernia ondersteunt. Sommige mensen melden echter verlichting na behandeling door een chiropractor. Uit één onderzoek bleek dat mensen met een lumbale discusprolaps (een soort hernia) die ruggemanipuleerd werden en fysiotherapie kregen, op korte termijn meer verlichting ondervonden dan mensen die alleen fysiotherapie kregen. Meer onderzoek is nodig om vast te stellen of chiropractische zorg effectief is voor deze aandoening.

Conclusie

Als je een hernia hebt, ben je misschien op zoek naar verlichting van pijn en andere symptomen. Hoewel er niet veel wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit ervan, melden sommige mensen verlichting na het ontvangen van chiropractische zorg voor hun aandoening. Als u deze behandelingsoptie overweegt, zorg er dan voor dat u een getrainde professional bezoekt voor de behandeling. Chiropractische zorg wordt over het algemeen als veilig beschouwd als het wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde arts.

Als u meer informatie wilt over chiropractische zorg en herniaklachten kunt u een kijkje nemen op www.chiropractiecentraal.com