Acupunctuur Amersfoort en de alternatieven

Waarschijnlijk ben je al bekend met acupunctuur. Deze geneeswijze wordt ook in Nederland steeds populairder en is op meerdere plekken in Nederland te verrichten. Ook het aantal praktijken acupunctuur Amersfoort is flink gestegen de laatste jaren. Als je last hebt van lichamelijke klachten zoals spier- en gewrichtsaandoeningen of een hernia, dan is acupunctuur een geschikte behandeling. Niet alleen fysieke problemen kunnen met acupunctuur worden behandeld, ook mentale klachten kunnen met deze techniek worden bestreden. Zo zorgt acupunctuur voor vermindering van stress, vermoeidheid en mogelijke slaapproblemen. 

 

Naast een standaard acupunctuurbehandeling bestaan er ook een aantal varianten en alternatieven waar je uit kunt kiezen. Heb je bijvoorbeeld al gehoord van moxa, cupping of Tui Na?

Moxa: Chinese kruiden bij acupunctuurbehandeling

Een variant op de standaard acupunctuur behandeling is ‘moxa’. Deze techniek is even oud als de traditionele behandeling en wordt dus al jaren beoefend in China. Bij de behandeling worden er kruiden, de zogeheten moxa, samengeperst en tot een stick gerold. Deze stick zal vervolgens worden aangestoken waarmee de naalden verhit zullen worden. Het idee is dat de warmte de kracht van de acupunctuur versterkt, zodat de klachten nog beter bestreden kunnen worden. Moxa helpt bij het bestrijden van vermoeidheid, slaapproblemen, stress en spier- en gewrichtspijn. 

 

Moxa hoeft niet per se in combinatie met acupunctuur te worden uitgevoerd. Het is ook mogelijk om de kruiden direct op de drukpunten te plaatsen om hetzelfde effect op te wekken. Deze methoden is ook geschikt voor mensen met een angst voor naalden. Benieuwd of een praktijk acupunctuur Amersfoort ook moxa aanbiedt? Vaak wordt dit al op de website vermeld, dus kijk tussen de behandelingen of moxa een mogelijkheid is. 

Mogelijke alternatieve behandelingen acupunctuur Amersfoort

Naast moxa zijn er ook andere behandelingen die over dezelfde geneeslijke eigenschappen beschikken als acupunctuur. De technieken die hieronder worden besproken zijn van Chinese afkomst en kennen dus een soortgelijke geschiedenis als de acupunctuur. Daarom zijn deze behandelingen ook vaak te vinden bij een praktijk acupunctuur Amersfoort. Als je bijvoorbeeld een angst voor naalden hebt, dan is het een mogelijk om voor een van deze alternatieve behandelingen te kiezen. 

 

Zo is cupping een mogelijkheid. Hierbij worden glazen bollen gebruikt van verschillende maten. Deze bollen worden vacuüm gezogen door middel van hitte en vervolgens op de rughuid geplaatst. De huid zal ook gedeeltelijk omhoog worden gezogen. Cupping stimuleert de bloeddoorstroming net zoals acupunctuur en zorgt dus voor hetzelfde effect op een andere manier. Voornamelijk voor rug- en nekklachten is cupping geschikt. De bollen kunnen niet op ieder lichaamsdeel geplaatst kunnen worden. 

 

Verder zijn een aantal praktijken die Tui Na uitvoeren. Dit is een massagetechniek waarbij de nadruk wordt gelegd op een betere bloeddoorstroming. Zoals bij acupunctuur wordt de nadruk gelegd op de drukpunten en worden deze gekneed en gerold. Een Tui Na massage helpt bij het bestrijden van vermoeidheid, stress en fysieke klachten. 

 

Net zoals bij moxa is het een goed idee om na te gaan of je gekozen praktijk acupunctuur Amersfoort deze behandelingen ook aanbiedt. Vergeet dus niet de website van Acupuncturisten Overzicht te controleren, of even te bellen naar de consultant acupunctuur Amersfoort!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *