FAQ

Hieronder vind je veelgestelde vragen over de HSV-Jongerenbijbel en de bijbehorende app. Heb je zelf een vraag, stel ‘m dan hier.

Kan ik de app op meerdere apparaten zetten?
De app kan op elk apparaat worden gezet dat is gekoppeld aan de Google-account waarmee de app is aangekocht. Het maakt niet uit of het om een telefoon of een tablet gaat.

Kan iemand anders voor mij de aanschaf doen? Ik heb zelf geen creditcard en/of Wallet-account
Nee, helaas. Android/Google heeft deze beveiliging ingebouwd omdat apps anders met iedereen kunnen worden gedeeld.

Kan ik een backup maken van de app? Voor het geval mijn telefoon crasht?
Dat is niet nodig. Als je een nieuwe telefoon koopt, kan de app gewoon opnieuw gedownload worden, zonder extra kosten.

Ik heb de app al gedownload en betaald en zag toen pas dat ik ‘m niet op m’n iPhone/iPad kan zetten. Wat te doen?
Mail je gegevens (Naam, adres, woonplaats, rekeningnummer) naar receptie@jongbloed.com. Het geld wordt dan teruggestort.

Ik heb een boekenlegger zonder code. Wat nu?
Je kunt hier een code aanvragen.

Ik heb een code, maar weet niet hoe het werkt.
Je activeert de code door een betaling te doen via onze webshop. De app is te downloaden in de Google Play Store, zoek hiervoor op ‘HSV Jongeren Bijbel’. Het downloaden is gratis. Je kunt de boeken Genesis en Jona direct bekijken, na het invoeren van de geactiveerde code worden alle bijbelboeken beschikbaar.

Wordt aan de app in de komende tijd nog meer informatie toegevoegd?
Ja, er komen (nog veel) meer landkaarten in, er wordt informatie over planten en dieren in de Bijbel toegevoegd en er komt een concordantie in. Een concordantie is een hulpmiddel waarmee je van een bepaald woord, bijvoorbeeld ‘tabernakel’ of ‘verbond’ of ‘brood’, alle bijbelplaatsen op een rij krijgt waar dat woord in voorkomt.

Waarom is de app niet gratis?
Het kost geld om een app te laten maken, maar ook om hem te onderhouden en nieuwe updates toe te voegen. Ook apps die gratis zijn, kosten geld. Dat wordt vaak terugverdiend met advertenties. Advertenties in een Bijbel, dat vinden wij geen goed idee, vandaar dat de app niet gratis is. We verwachten dat mensen die geld willen betalen voor een Bijbel in boekvorm, dat ook willen voor een digitale Bijbel die ook nog eens veel meer bevat dan de papieren versie.

Moet ik altijd een internetverbinding hebben om de app te kunnen gebruiken?
Ja. Als we alle informatie die je via de app kunt gebruiken op je telefoon zouden zetten, zou het geheugen zo vol zijn en je telefoon heel traag worden. Je moet dus verbonden zijn met internet (via wifi of 3G) om de app te kunnen gebruiken.